Chakra’s uitgelicht

Wortelchakra

Het wortelchakra is onze basis. Dit chakra zorgt ervoor dat we ons stabiel voelen, dat we geaard zijn en zij geeft ons zekerheid en zelfstandigheid. Dit chakra bevind zich onderaan de ruggengraat, bij ons stuitje. Het is het chakra dat direct met de aarde verbonden is wanneer je in de lotushouding zit, ofwel kleermakerszit.

Dit chakra is in balans wanneer je zeker bent van jezelf en van je omgeving. Je hebt geen twijfels en hebt een thuis. Je werkt samen met de wereld. Wanneer dit chakra overactief is heb je last van overmatige boosheid en misschien wat agressie. Je bent afhankelijk van zekerheden en wilt controle uitoefenen op alle dingen in het leven. Daarnaast lift jouw focus op materialistische zaken en je zoekt vaak toestemming bij anderen.

Wanneer het chakra geblokkeerd is ervaar je dat er veel chaos om je heen is, het huis een rotzooi is en je hebt weinig energie. Depressie en geen zin hebben om iets te doen ontstaan vanuit een breuk in de verbinding met de aarde en jezelf. Het lichaam zal uit balans zijn, wat zich kan uiten in hoofdpijn, buikpijn en vaak ziek zijn.

Breng het wortelchakra in balans
Loop zoveel mogelijk op blote voeten om goed te aarden ♥ Draag rood ondergoed ♥ Masseer de hakken van je voeten om de energie goed te laten stromen naar het wortelchakra ♥ Ga naar buiten en ervaar het element Aarde ♥ Visualiseer wortels die vanuit je wortelchakra zich verankeren in de aarde

Ik ben waar ik moet zijn

EdelstenenHematietgranaatcarneooltoermalijn en rookkwarts.
Fysiek: Immuunsysteem, psd, depressie, angsten en paniekstoornis


Sacraal chakra

Het sacraal chakra bevind zich rond ons heiligbeen, net onder de navel en is de plek van emotie, creativiteit en seksualiteit. De energie van dit chakra is de energie van onze wensen, passies en drijfveren. Maar ook hoe wij naar ons zelf kijken en hoe wij ons bewegen en gedragen bij anderen.

Dit chakra is in balans wanneer jij je vrij voelt en zelfverzekerd door het leven gaat. Je kent jouw eigen krachten en talenten. Je hebt geen problemen met seksualiteit en staat open voor intimiteit. Je leeft je leven met passie en kan genieten van alle dingen die je vreugde brengen. Wanneer dit chakra overactief is gaan je emoties alle kanten op zonder dat je begrijpt waarom en je kan emotioneel gebonden zijn aan mensen waar je eigenlijk graag los van zou willen komen.

Een overactief sacraal chakra kan zich uiten in gespannen spieren. Wanneer het sacraal chakra stil ligt geef je jezelf niet de kans om te genieten van het leven en ben je creatief geblokkeerd. Je kan last hebben van chronische vermoeidheid en je vind het moeilijk om je op iets te concentreren. Je zoekt naar je authentieke zelf en vind het soms lastig om de dagelijkse gesprekken met anderen te voeren omdat je het gevoel hebt er niet echt bij te horen. Je kan niets manifesteren doordat je in een negatieve, emotionele spiraal zit. Dit kan zich fysiek uiten in een onregelmatige menstruatiecyclus, blaasontsteking en problemen omtrent de voortplantingsorganen.

Brengt het sacraal chakra in balans
Ga zwemmen in de buitenlucht en ervaar het element Water ♥ Ervaar de zonsopkomst en zonsondergang ♥ Bekijk jezelf in de spiegel, helemaal naakt ♥ Maak tijd, ruimte en energie voor seks ♥ Masseer de polsen om de sacraal energie te laten stromen ♥

Ik ben uniek, creatief en sensueel

EdelstenenCarneool,  oranje calcietred fire calciet en crème maansteen
Fysiek: Menstruatiecyclus, blaas, endometriose en voortplantingsorgaan


Zonnevlechtchakra

Het zonnevlechtchakra zit boven de navel, net onder de ribben. Zij is het grootste chakra wat we hebben, ongeveer de grootte van een galia meloen. Het is het energiepunt waar onze dagelijkse energie vandaan komt, de levenskracht. Zij is de verbinding tussen de onderste chakra’s en de bovenste chakra’s: onze emoties en onze mentale kanten. Onze innerlijke kracht, prestatievermogen en discipline ligt in het zonnevlecht chakra. Het zonnevlechtchakra bevat niet alleen deze krachten, maar ook onze intuïtieve (en paranormale) vermogens liggen ten grondslag in het zonnevlecht. Dit is de plek waar alles binnen komt.

Balans van de zonnevlecht betekend dat je controle hebt over jezelf. Je weet wat je wilt, hoe je het wilt en gaat ervoor om het te bereiken. Je bent je bewust van jezelf, van wie je bent en accepteert dat. Wanneer de zonnevlecht overactief is betekend dat je veel vooroordelen en kritiek uit op alles en iedereen. Jouw irritatielevel is hoog en daardoor ontstaan er ruzies en problemen. Ook kan je honderdduizend goed plannen hebben, maar ze niet in actie omzetten en je bent over perfectionistisch.

Een geblokkeerde zonnevlecht zorgt ervoor dat je hevig twijfelt over alles omtrent jezelf. Je bent bezorgd over mensne om je heen en bent angstig wanneer je alleen bent. Vaak voel je je niet goed genoeg en heb je goedkeuring van anderen nodig. Fysiek kan je last krijgen van gewichtsproblemen, slechte spijsvertering en darmproblemen.

Breng de zonnevlechtchakra in balans
Geniet van een vuurtje en ervaar het element Vuur ♥ Geniet van zonnestralen ♥ Steek iedere dag een gele kaars aan terwijl je geniet van een kopje kruidenthee ♥ Dans de hele kamer door op vrolijke muziek ♥ Ga wandelen op een open vlakte ♥ Doe iedere ochtend de zonnegroet

Ik ben mezelf en accepteer mezelf

EdelstenenTijgeroogcitrienrhodochrosietoranje calciet en zonnesteen
Fysiek: Spijsvertering, lever, galblaas, gewichtsproblemen, pds, ziekte van cröhn en diabetes

Hartchakra

Het hartchakra is het energiepunt van liefde, vreugde en geluk. Ook oprechtheid hoort bij dit chakra, net zoals compassie en dankbaarheid. Aan de andere kant horen jaloersheid, eenzaamheid en boosheid ook bij dit chakra. Zij geeft ons de belangrijke boodschap om eerst jezelf lief te hebben, voordat je anderen pas liefde kan geven. En dat betekend dat je jezelf volledig moet accepteren, zowel de kanten waar je tevreden over bent als de mindere kanten.

Wanneer het hartchakra in balans is, is ons hart vervuld van liefde. En inderdaad, zelfs als je geen partner hebt. Het gaat juist om de eigenliefde. Ook leef je je leven met compassie voor anderen, ben je zachtaardig, liefdevol en doe je wat jij wilt. Maar wanneer dit chakra overactief is zijn de mindere kanten, die van boosheid bijvoorbeeld, op de voorgrond. Je laat je snel op de kast jagen en je geeft alleen liefde aan jezelf en anderen als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. ‘Ik vind mezelf pas leuk als ik dit of dat kan.’

Wanneer je een relatie hebt en je hebt een overactief hartchakra doe je waarschijnlijk enorm veel voor je partner, maar krijg je daar weinig voor terug en is de balans dus ver te zoeken. Loslaten wil je graag, maar je kan het gewoon niet op dit moment. Als het hartchakra geblokkeerd is heb je een negatieve houding, ben je bang nooit liefde te vinden en ben je bedroefd wanneer je jezelf ziet in de spiegel. Jezelf accepteren staat niet in jouw woordenboek en eigenlijk accepteer je ook niemand om je heen. Fysiek kan je last hebben van je hart, heb je een slechte bloedcirculatie, druk op de borst en een hoge of lage bloeddruk.

Breng de hartchakra in balans
Loop met je blote voeten over het gras en ervaar ieder grassprietje ♥ Ga naar het bos en geniet van de geuren en kleuren ♥ Tijd voor een manicure mét handmassage ♥ Visualiseer een bloem die open gaat, zoals je hart zich ook kan openen

Ik ben liefdevol

EdelstenenMalachietaventurijnchrysopraaschrysocollagroene calcietrozenkwartsamazoniet en prehniet
Fysiek: Hart, bloedsomloop, borst


Derde oog chakra

Het derde oog chakra is het energiecentrum van gedachten, waarden, principe, dromen en doelen. Ons innerlijk zelf begint bij dit chakra. Met jouw gedachten geef je jouw wereld vorm en kan je van dromen grootste doelen maken. Het derde oog chakra is het chakra die zorgt voor een meditatieve staat van zijn tijdens meditaties en wanneer je hoog gevoelig bent is de kans heel groot dat dit chakra overactief is, op deze plek komen veel van onze (paranormale) vermogens samen. Het derde oog chakra is de poort naar het onderbewustzijn en hoe meer in balans, hoe beter we kunnen werken met ons onderbewustzijn.

Balans van het derde oog chakra betekend dat je verbonden bent met jouw intuïtie en het grote universum (of god, de godin, net welke naam jij het wilt geven.) Jij bent de vormgever van jouw realiteit. Jij begrijpt dat je geluk zelf maakt en dat jij alle touwtjes in handen hebt om van jouw leven een geweldig leven te maken, geheel in verbinding met je innerlijke zelf, je wensen, doelen en dromen. Jij leeft waarschijnlijk je droom. Klinkt dat als ‘to good to be true’? Dan heb je waarschijnlijk een overactief of geblokkeerd derde oog chakra.

Wanneer zij overactief is heb je snel hoofdpijn, ervaar je veel stress en ben je veel dingen aan het overdenken waardoor je het grote geheel uit het oog verliest. Bij psychische problemen zie je vaak dat het derde oogchakra overactief is. Een blokkade van dit chakra betekend dat je afgesloten bent van het universum. Hierdoor geef je de schuld aan van alles buiten jezelf (de buren, de politiek, je baas enz.) Ook je intuïtie zal niet echt iets doen, want je bent met van alles bezig buiten jezelf.

Breng de derde oog chakra in balans
Mediteer! Iedere dag. 5 minuten. Gewoon doen! ♥ Wekelijks naar yoga helpt ook ♥ Zorg voor ritme in je leven. Op tijd slapen, op dezelfde tijd eten en wandel wekelijks een stuk als dat kan ♥ Focus je voor een lange tijd op één ding. Bijvoorbeeld een kaars of een plant. Ervaar rust van een enkele gedachte ♥ Druk zachtjes met duim en wijsvinger tussen je wenkbrauwen. Dit geeft vaak een beetje verlichting

Ik ben in verbinding met mijn intuïtie

EdelstenenAmethistfluorietmaansteenaquamarijnlodolietsodalietstilbiet en bergkristal
Fysiek: Hoofd, hersenen, gezicht, ogen en oren


Keelchakra

Het keelchakra is het chakra van communicatie, eerlijkheid en bepaald hoe jij je kunt uiten naar anderen. Het zit gesitueerd onderaan onze keel, in het kommetje van het sleutelbeen. Dit chakra leert ons dat we na moeten denken over hoe we ons uiten, zowel in gesproken, geschreven als onbesproken woorden. Het is de plek van manifestatie: hier worden onze gedachtes geuit en beginnen ze aan hun reis om werkelijkheid te worden.

Een keelchakra dat in balans is betekend dat je echt uiting kan geven aan hoe je je voelt en wat je wilt. Je bent niet bang om hulp te vragen en je bent open naar het universum wat je wensen zijn. De kracht van het uitspreken van intenties en wensen is ontzettend groot! Maar wanneer een keelchakra overactief is, is het misschien beter om wat vaker stil te zijn. Luister je wel goed genoeg naar anderen? Heb je snel een mening over dingen, terwijl je er eigenlijk niets van weet? Of schreeuw je nogal snel omdat je het gevoel hebt dat je niet gehoord wordt?

Een overactief keelchakra betekend dat je vaak last hebt van je keel, in de vorm van keelontsteking, vaak schor zijn of andere moeilijkheden. Wanneer het keelchakra geblokkeerd is durf je je niet uit te spreken en heb je moeite om eerlijk te zijn. Een geblokkeerd keelchakra kenmerkt zich ook dat je het gevoel hebt dat je stil staat in het leven en niet verder komt. Bij een onbalans in de keelchakra kan je last krijgen van je keel, maar ook van je oren, druk op je schouders en nekproblemen.

Breng de keelchakra in balans
Begin de dag met een rustige ademoefening, 3x diep in- en uit ademen ♥ Sta stil en kijk eens om je heen en geniet ♥ Open jezelf voor je spirituele zelf en ontdek jouw talenten ♥ Ga eens een gesprek aan met een geliefde over hoe jij je voelt ♥ Schrijf je gevoelens op als je bang bent ze uit te spreken ♥ Vraag hulp en advies van tarot- of orakelkaarten om uiting te geven aan je innerlijke zelf

Ik ben open en eerlijk

EdelstenenLapis lazuliblauwe calcietkyanietaquamarijnturkooissodalietlarimarcelestien en chalcedoon
Fysiek: Schildklier, stembanden, slokdarm, mond, tanden, nek, schouders en armen


Kruinchakra

Het kruinchakra is onze verbinding met het universum, de god, de godin of welke naam je hiervoor hebt gekozen. Dit is de poort die ons verbind met wat er buiten onszelf gebeurd, bijvoorbeeld andere mensen, dieren en de natuur. Maar vergeet niet het heelal en bijvoorbeeld andere dimensies. Gidsen, spirit en engelen communiceren met ons via het kruinchakra. Het is heel erg fijn als dit chakra in balans is zodat we boodschappen kunnen ontvangen en we ons echt één kunnen voelen met alles om ons heen en onszelf.

Met de balans van het kruinchakra ben je niet alleen één met alles om je heen, maar je intuïtie is krachtig, je vertrouwd op je intuïtie en je bent aanwezig in het Nu. Je doet dingen met aandacht, met liefde, compassie en voelt je verantwoordelijk voor je woorden en daden. Bij een overactief kruinchakra heb je geen controle over de communicatie tussen jou en bijvoorbeeld spirit en engelen. Lastig gevallen worden door entiteiten kan ook zeker met een overactief kruinchakra te maken hebben, want je staat als het ware zó open dat alles zomaar binnen kan komen bij je.

Ook kan je nogal ‘zweverig’ worden door een overactief kruinchakra en helemaal niet meer met beide benen op de grond staan. (tenzij dit wenselijk is, natuurlijk) Wanneer het kruinchakra geblokkeerd is kan je nog zo je best doen om te werken met gidsen, engelen of andere energieën; het lukt alleen niet echt. Je kan ook het gevoel hebben dat je niet echt een doel hebt in het leven (of je bent zoekende naar dat doel) en je kan je ongeliefd voelen. Je geeft de schuld aan dingen buiten jezelf, in plaats van echt naar jezelf te kijken en je hebt het gevoel dat er iets of iemand tegen je is en de wereld zich tegen je keert.

Breng het kruin chakra in balans
Mediteren. Mediteren. Mediteren. ♥ Ga in het gras liggen en kijk naar de hemel. Ervaar hoe groots zij is, maar ook hoe zacht zij is. ♥ Zet je zintuigen op scherp. Proef dingen die je niet kent, ruik het bos of de net gewassen was ♥ Ga genieten, doe dingen die jij leuk vind ♥ Vraag om hulp als je ergens niet uitkomt ♥ Laat iemand de tarot voor je leggen om duidelijk te krijgen welke richting je op kan.

Ik ben onderdeel van het universum

EdelstenenAmethistcelestienselenietobsidiaanbergkristal en rozenkwarts
Fysiek: Zenuwstelsel en hypofyse

Enjoy this blog? Please spread the word :)